Mickan och Fanny i Lima

Skapad av Fanny Gustafsson mån, november 02, 2015 03:00:07

Hej bloggen! Vi är två glada tjejer som reser runt i Sydamerika tack vare en inspirerande föreläsning om hemmet i Lima på vårt universitet i Göteborg. Lite kort om oss. Fanny, 25-årig tjej som lämnade Uppsalas slätter för läkarstudier i Göteborg. Hon gillar att dansa och äta sötsaker.

Michaela, 24 bast lämnade Skånes härlig dialekt för att pröva göteborgskan och passade samtidigt på att utbilda sig till sjuksköterska. Hon älskar skidåkning och önskar att hon kunde surfa lika bra, men kan bli lite problematiskt då hon har lite svårt att simma.
Nu har vi varit på hemmet i två veckor. Vi har hela tiden bott i centrala delen av Lima och pendlat in till hemmet varje dag. Det är en resa som tar en och en halv timme enkelväg och innehåller tre olika transportmedel. Klasskillnaderna under denna resa blir så framstående att man tappar hakan. Från ett fancy Miraflores når vi efter en timme ett ruffigare Villa Maria där vi sticker ut mer än någonsin, med Fannys 180 centimeter och Michaelas blonda hår. En minibuss till, sen är vi äntligen framme vid hemmet. Där möts vi alltid av omättad kärlek. Alla killar på hemmet är så fina mot oss trots vår staplande spanska.

Denna vecka har förgyllts av födelsedagar. Först ut var Jennys födelsedag. Jenny är den person som startat hela projektet och är som en mamma för alla personer på hemmet. Hennes stora hjärta visades med alla gäster som kom och ville fira hennes dag. Med ett långbord på gården avnjöt vi god mat och tårta i mängder!

Igår var det Miguels tur att fylla år. Han har via hemmet bytt livet på gatan mot att utbilda sig till sjuksköterska och har nu ett mer medicinskt ansvar på hemmet. Efter hans födelsedagstal var både jag och Michaela i tårar. Att vara så tacksam för att få fira sin födelsedag är inget vi tidigare sett. Inte heller någon som varit så tacksam för en vanlig chokladtårta. Här är det inte antal presenter som räknas utan snarare antal människor som är med och firar. Vilken kärlek!

Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *